Watergekoelde STAMFORD generatoren

16 juni 2023

We voorzien de krachtige en betrouwbare generatoren van STAMFORD met een door Caldic Techniek ontwikkelde watergekoelde systeem. Zo kunnen we deze generatoren toepassen op schepen waar warmte en ruimtegebrek cruciale factoren zijn.

Oplossingen voor de scheepvaart

De watergekoelde STAMFORD generator is bij uitstek een product van Caldic Techniek dat gebouwd wordt in onze eigen werkplaats. Door het ontwerp van de generator intact te laten, behouden de STAMFORD generatoren hun sterke eigenschappen en prestaties. Het gesloten watergekoelde systeem dat wij aan de generator toevoegen zorgt daarbovenop voor belangrijke verbeteringen, zoals minder warmteontwikkeling, ruimtebesparing en een sterk gereduceerd geluidsniveau. Bijkomend voordeel is dat de luchtstroom van de generator enkel nog over de waterkoeling loopt, wat dus betekent dat vuil, chemicaliën of olieresten uit de lucht niet meer terecht komen in de alternator.

Minder warmte en vervuiling

In 2012 heeft Caldic Techniek een economische en milieuvriendelijke watergekoelde generator ontwikkeld, primair gebruikt voor transport en gas- en olie-industrie. Deze generator kan gebruikt worden in temperaturen waar een luchtgekoelde generator capaciteit verliest. De sterkste eigenschap van de watergekoelde generator is dat de risico’s van onderbreking en systeemfalen sterk gereduceerd worden, omdat vervuiling niet langer in het systeem terecht kan komen. De mogelijkheden van deze generator overtuigden Damen, een internationale scheepsbouwer, om deze watergekoelde generator in te zetten op hun PSV3300 schepen.

Ruimtebesparing

Naast de verminderde kans op vervuiling is ook ruimtebesparing een belangrijke beweegreden om te kiezen voor watergekoelde systemen. Traditionele luchtgekoelde generatoren nemen relatief veel ruimte in beslag. Grote luchtkanalen moeten aangelegd worden om de alternator en de ruimte waarin zij staat voldoende af te koelen. De watergekoelde alternator biedt hier een uitstekende oplossing, omdat de grote koelkanalen kunnen worden vervangen door twee waterleidingen met een doorsnede van 1,5 tot 2 duims ( DN50). De ruimtebesparing die dit oplevert, maakt de watergekoelde generator een geliefde keuze voor het ontwerpen van luxe jachten. Dankzij de watergekoelde systemen kan meer ruimte op het jacht gebruikt worden voor luxe doeleinden en is ook minder sprake van geluidsoverlast.

Caldic Techniek Belgium levert meerwaarde

Als Caldic Techniek Belgium vinden wij het belangrijk waarde toe te voegen in de hele keten. Hiervoor hebben wij diverse services ontwikkeld waar u op kunt bouwen.

Tijdens uw engineeringsproces staan onze mensen voor u klaar om u met raad en daad bij te staan. Omdat de betere oplossing kan vragen om maatwerk, hebben wij in onze werkplaatsen in Rotterdam de mogelijkheid generatoren te modificeren.

Wilt u meer weten over de vele voordelen van de watergekoelde Stamford generatoren die Caldic Techniek Belgium kan leveren en aanpassen aan uw specifieke vereisten? Neemt u vooral eens contact met ons op om te spreken over de mogelijkheden.

Technisch advies van onze specialist nodig?

Neem contact op met één van onze collega's