Wij zijn Caldic Techniek

Al meer dan 90 jaar vormt Caldic Techniek Belgium een belangrijke schakel in de markt voor generator-, machine- en apparatenbouw. Als trotse partner van toonaangevende merken als Sedis, Rexnord, Movex, Megadyne, Neugart, Uhing, STAMFORD en AvK,  helpen wij machine- en apparatenbouwers met het ontwerpen en bouwen van de vitale onderdelen van de samenleving. Zo levert onze energietechniek-afdeling onderdelen die gebruikt worden voor onder andere stroomvoorzieningen voor scheepvaart, datacentra en ziekenhuizen. Onze aandrijftechniek-afdeling levert onderdelen die nodig zijn om productielijnen en logistieke systemen te bouwen en operationeel te houden. Tevens beschikken we in Rotterdam over een eigen generatorwerkplaats en CNC poelieproductie om met aanpassingen en maatwerk producten een zo goed mogelijke oplossing voor onze klanten te realiseren.

Wat wij doen

Meer dan enkel een distributeur van technische onderdelen brengen wij vraag en aanbod in de generator-, machine- en apparatenbouw dichter bij elkaar. Met onze brede productkennis en ruime ervaring op het vlak van toepassing van onze apparaten en onderdelen, adviseren wij klanten over de beste technische oplossingen en werken wij actief samen met producenten om het aanbod mee te laten ontwikkelen met de veranderingen in de markt. 

Dat betekent enerzijds dat wij een toegewijde en betrokken leverancier zijn van A-merk machines, apparaten en onderdelen voor generatorbouw en aandrijftechniek. Maar daarnaast nemen we ook een meer actieve rol in door in onze werkplaats producten aan te passen en op maat te produceren om aan de specifieke vereisten van de klant tegemoet te komen.

  • Onderhoud en reparaties Generatoren
  • Maatwerk van tandriempoelies uit eigen productie
  • Spuitcabine voor generatoren
  • Veel producten uit voorraad leverbaar
Services uitgelicht

Experts die met je meedenken

Wij beschikken over een specialistische, technische kennis van de producten die wij verkopen. Gebruik makend van onze jarenlange ervaring met machine- en apparatenbouw adviseren wij klanten over de beste technische oplossingen voor hun toepassingen. Daarnaast werken wij actief samen met producenten om ons aanbod mee te laten bewegen met veranderingen in de markt en in de wereld. 

  • Korte communicatielijnen met producenten
  • Advies op basis van jarenlange ervaring en diepgaande kennis
  • Engineering hulp bij het bouwen van speciale applicaties
  • Product training voor onze klanten

Onze waarden

Belangstellend en betrokken

Zonder uitzondering bestaat het team van Caldic Techniek Belgium uit mensen die belangstelling hebben voor de markten waarin het bedrijf actief is en die zich betrokken voelen bij hun klanten. Mede hierdoor hebben onze specialisten een diepgaande kennis van hun respectievelijke markten en de ontwikkelingen die zich in die markten afspelen. Zo kunnen wij niet alleen de juiste apparaten en onderdelen leveren voor het bouwen van machines en systemen, maar zijn wij ook de perfecte sparringpartner voor het ontwerpen van oplossingen.

Kennisgedreven en oplossingsgericht

Bij Caldic Techniek Belgium hechten we er waarde aan meer te zijn dan een toeleverancier van apparaten en onderdelen. Wat ons echt uniek maakt, zijn de kennis en capaciteiten die we met onze vakkundige medewerkers en de werkplaats in Rotterdam. We vinden het dan ook belangrijk om elke dag kennisgedreven en oplossingsgericht aan het werk te gaan, zodat we onze klanten kunnen helpen een zo goed mogelijke oplossing te vinden, ongeacht het vraagstuk dat zij ons voorleggen. 

Geschiedenis

Caldic Techniek Belgium is ontstaan onder de naam Amelco Transmissie nv en is van oudsher een bedrijf dat handelt in technische producten. Caldic Techniek Belgium, zoals het bedrijf na overname door de Caldic Groep heet, heeft zich in het ruim 90-jarig bestaan ontwikkeld tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in de toelevering van onderdelen voor aandrijftechniek, tandriemoverbrengingen, conveyor componenten en generatoren.

Management

Locaties

Brussel (B)

Het kantoor van Caldic Techniek in Brussel (Sint-Stevens-Woluwe) is gericht op het bedienen van de markten België en Luxemburg. 

Rotterdam (NL)

Onze locatie in Rotterdam is het hoofdkantoor van Caldic Techniek. Naast het kantoor bevindt zich in Rotterdam ook ons moderne magazijn, onze generator werkplaats en CNC poelie productie.