Movex Blueline de nieuwe standaard Conveyor systemen voor de voedingsindustrie

17 mei 2024

De Italiaanse conveyor specialist Movex komt met een nieuwe productlijn die speciaal ontwikkeld is voor de diverse sectoren binnen de voedingsindustrie.

Na jaren van succesvolle samenwerkingen in de drankensector heeft Movex haar expertise met de nieuwe Blueline® nu uitgebreid naar sectoren in de voedingsindustrie, zoals de vlees-, pluimvee-, vis- en bakkerijsector.

Modulair maatwerk ontwikkeld met specialisten uit de markt

Met ruime ervaring in de drankensector weet Movex als geen ander dat maatwerk de sleutel is voor het leveren van structurele meerwaarde voor haar klanten. Door middel van een open en voortdurende dialoog met belangrijke marktspelers heeft het bedrijf de afgelopen jaren absolute prioriteit gelegd bij het begrijpen van de behoeften en uitdagingen in de nieuwe doelsectoren binnen de voedingsindustrie. Na deze uitgebreide R&D mag het resultaat daar zijn. De indrukwekkende Blueline productlijn is een slim en zeer uitgebreid pakket aan producten waarmee de perfecte maatwerk transportbaan te bouwen is voor uw toepassing.

De voordelen van Movex Blueline

Het eerste dat opvalt aan de Movex Blueline is de blauwe kleur. Deze kleur is niet voor niets naamgever van deze lijn die specifiek gericht is opde voedingsindustrie. Movex produceert de modulaire matten in het blauwe en daardoor detecteerbare polyacetaal en polypropyleen omdat in voeding  geen producten voorkomen met een blauwe kleur. Zo geeft het blauw niet alleen een strakke uitstraling maar straalt het direct ook uit dat de lijn specifiek ontwikkeld is voor de productie van levensmiddelen. Verder wordt er ook gewerkt met roestvrijstaal ( inox) componenten. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van materialen die FDA-approved zijn voor het contact met voedsel. Blueline is beschikbaar in 6 verschillende en 4 verschillende steeklengtes van 8, 19,05, 25,4 en 50,8 mm.

Modulaire matten voorzien van verschillende oppervlaktes

Movex heeft met Bleuline een uitzonderlijke reeks modulaire matten ontwikkeld die perfect zijn afgestemd op de specifieke behoeften van uw sector. Blueline garandeert optimale prestaties voor elke toepassing.

Met Blueline heeft U de keuze uit een grote verscheidenheid aan oppervlakte types, zoals:

Cone Top (CT) Kegeltjes om meer grip te krijgen en om te verhinderen dat producten gaan kleven
Nub Top (NT ) Brede noppen voor een betere ondersteuning
Perforated (PT) Top Perforaties voor een betere afvoer van vocht
Flush Grid (FG) Grotere openingen voor nog betere lucht-doorstroming en voor afvoer van vocht
No Grip (NG)  Een iets ruwer oppervlak voor een stabiel draagvlak en met meer grip
Diamont Top (DT) Met scherpere uitsteeksels voor bij voorbeeld visproducten

Een uitgebreid pakket oplossingen

Naast bovengenoemde voordelen kenmerkt de Blueline zich door de uitgebreide series en het brede assortiment accessoires, elk met hun specifieke voordelen voor een groot spectrum aan toepassingen binnen de voedingsindustrie.

Food approved meenemers

Na het kiezen van de juiste modulaire mat en oppervlakstructuur kan het conveyor systeem verder uitgebreid worden met diverse meenemers ( anti-kleef, rechte, gebogen, zijdelingse) voor elke specifieke toepassing.

Uitgebreide accessoires

Verder omvat Blueline een uitgebreid gamma aan steunen, geleidingsprofielen, klemmen, roestvrijstalen voetjes en waterdichte lagers.

Met deze  componenten biedt de Blueline een naadloze integratie, een verbeterde functionaliteit en een complete, strakke look met de herkenbare blauwe accenten.

Weten wat Blueline voor uw toepassing kan betekenen?

Onze specialisten staan u graag te woord indien u opzoek bent naar specifieke conveyor oplossingen voor uw food gerelateerde vraagstukken. Neem vooral contact met ons op zodat wij onze kennis en inzichten met u kunnen delen.

Technisch advies van onze specialist nodig?

Neem contact op met één van onze collega's

Leveranciers & Merken

Download hier de complete Blueline cataloog