Eco-vriendelijke tandriemen

16 oktober 2023

Een belangrijk onderdeel van het werken aan onze doelstellingen op het vlak van milieu en duurzaamheid is gericht op het in kaart brengen en verbeteren van de ecologische voetafdruk van de gehele keten waarvan wij als Caldic Techniek Belgium onderdeel zijn.

Zodoende voegen wij graag nieuwe producten aan ons assortiment toe die bepaalde voordelen hebben op het vlak van grondstoffenverbruik en milieu-impact.

MEGAFLEX MegaEco Biobased

De nieuwste tandriemen van Megadyne zijn niet alleen groen van kleur, maar hebben ook op andere vlakken een groene uitstraling. Inspelend op de vraag die leeft in de markt om steeds meer onderdelen toe te passen met een lagere ecologische voetafdruk, ontwikkelde Megadyne een groene productlijn. De tandriemen uit deze productlijn worden geproduceerd met polymeren die gedeeltelijk afkomstig zijn van plantaardige bronnen. Dankzij deze ontwikkeling draagt deze serie tandriemen direct bij aan de verlaging van de ecologische voetafdruk van Megadyne én alle bedrijven die de tandriemen gebruiken in hun processen.

De MegaEco Biobased tandriemen leveren gelijkwaardige prestaties als de reguliere tandriemproductlijnen. Momenteel is de AT10 tandriem al verkrijgbaar vanaf voorraad, voor overige series vragen we u contact op te nemen met onze specialisten.

Maatwerk oplossingen in samenwerking met Caldic Techniek Belgium

Als belangrijke schakel tussen leveranciers en machine- en apparatenbouwers zijn wij continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Dit geldt zeker ook op het vlak van verduurzaming van productieprocessen en supply chains. Het is bemoedigend om te zien hoe verduurzaming steeds meer een centrale rol inneemt in het ontwerpen van processen en machines.

Omdat wij als bedrijf altijd bezig zijn met het samenbrengen van de vraag die leeft onder klanten en de mogelijkheden die de producten van onze leveranciers bieden, helpen we ook uw bedrijf graag met het maken van de nodige stappen richting een duurzame bedrijfsvoering.

Technische Specificaties

Groene TPU (Thermoplast Poly-Urethaan) samenstelling 90 SHA

  • Polymeren deels afkomstig van plantaardige bronnen
  • Gelijkwaardige mechanische prestaties als de standaardversie tandriem
  • Duurzaam en lagere CO2 belasting
  • Leverbaar in stalen trekkoorden

Beschikbare uitvoeringen

  • T5, T10, AT5 AND AT10

Caldic Techniek Belgium levert meerwaarde

Wij vinden het belangrijk waarde toe te voegen in de hele keten. Hiervoor hebben wij diverse services ontwikkeld waar u op kunt bouwen.

Tijdens uw engineeringsproces staan onze mensen u met raad en daad bij. Omdat de betere oplossing kan vragen om maatwerk.

Wilt u meer weten over onze Oplossingen? We vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Technisch advies van onze specialist nodig?

Neem contact op met één van onze collega's

Leverancier