View this site in : Frans Engels

Neugart levert de WPLHE hoekreductie met een extra zware lager.

08-08-2022

Neugart levert de WPLHE hoekreductie met een extra zware lager.

Een goede prijs-kwaliteit met een heavy-duty uitgaande lager: De nieuwe haakse Neugart WPLHE planetaire reductiekast

Axiaal ruimtebesparend, zuinig, IP65-conform en ontworpen voor hoge radiale en axiale krachten aan de uitgang: De nieuwe Neugart WPLHE combineert de voordelen van de succesvolle Neugart PLHE met een hoekopstelling.

De Neugart WPLHE beschikt zowel over de vertanding van een beproefde Economy-aandrijving als over een hoogwaardige uitgaande lagering met voorgespannen kegelrollagers, die normaal in Precisie-aandrijvingen (zoals de PLN en de PSN) gebruikt worden. Dit betekent dat de nieuwe haakse tandwielkast hoge radiale en axiale krachten tot 8.000 N aan de uitgang kan verdragen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook katrolaandrijvingen met hoge radiale belastingen in haakse constructies worden toegepast.

Vergeleken met de coaxiale PLHE wordt de motor in dit geval 90° gedraaid, waardoor de WPLHE de ideale oplossing biedt in krappe ruimtes, bijvoorbeeld in verpakkingsmachine en andere speciale machines. Het is de enige Economy haakse tandwielkast die als optie met een voorgemonteerd tandwiel wordt aangeboden. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor ruimte- en kostengevoelige tandheugelaandrijvingen. Er zijn 13 verschillende tandwielen waaruit kan worden gekozen: naar keuze met recht vertande of schuin vertande tanden, van module 2 tot 3, met aantallen tanden van 15 tot 27.

De WPLHE heeft een vierkante uitgaande flens en een lange centreerflens. Hierdoor is de Neugart WPLHE eenvoudig te implementeren. Door de verschillende varianten van de uitgaande as - glad, met spie, spline-vertanding of met voorgemonteerd tandwiel - kan de haakse tandwielkast in een breed toepassingsgebied worden gebruikt.

Het is ook de enige haakse Economy-tandwielkast met beschermingsklasse IP65, waardoor hij geschikt is voor ruwe, stoffige en vuile omgevingen. Voor de door Neugart gebruikelijke levensduursmering zijn ook smeermiddelen verkrijgbaar die geschikt zijn voor levensmiddelen en lage temperaturen.

De nieuwe Neugart WPLHE is nu verkrijgbaar in drie maten 060 / 080 / 120, als eentrapsversie (in het ratio-bereik van 3 tot 10) of als tweetrapsversie (ratio 9 tot 100).

Dankzij een efficiënte supply chain kan Neugart aantrekkelijke levertijden blijven garanderen voor hoeveelheden vanaf 1 stuks.

Download hier de technische datasheet van de Neugart WPLHE.

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81