View this site in : Frans Engels

Megadyne maakt tandriemen met montage cleats.

19-04-2021

Megadyne maakt tandriemen met montage cleats.

Megadyne speciale riemen met montage-meenemers of cleats.

Wenst u twee parallel lopende tandriemen met elkaar te verbinden? Dat kan door gebruik te maken van valse tanden op bijvoorbeeld een AT20 of AT10 tandriem, maar nog beter is het gebruik van deze speciale montage-cleats met geïntegreerde moeren, die op elk type tandriem kunnen worden gelast.

Een bijkomend voordeel is dat de stalen cords van de tandriem niet doorboord worden, zodat de tandriem zijn volledige treksterkte behoudt.

U kunt ze ook precies op de door u gewenste afstand laten lassen.

Caldic Techniek is uw verdeler voor de “Specialty belts” van Megadyne.

Megadyne is een Italiaanse fabrikant, die wereldwijd actief is en gespecialiseerd is in speciale tandriemen in rubber en polyurethaan. Deze worden gebruikt voor zowel krachtoverbrenging, producttransport alsook lineaire positioneringstoepassingen.

Megadyne, opgericht in 1957, is uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een internationale producent van tandriemen.
Vandaag de dag is het bedrijf lid van de AMMEGA Groep.
Megadyne heeft een lange ervaring in het ontwikkelen van speciale banden voor onze klanten en heeft zijn productaanbod en onze mogelijkheden voortdurend uitgebreid.

In 2014 heeft Megadyne “Belt Corporation of America” overgenomen, ook sterk in speciale banden.

In 2017 breidde Megadyne zijn wereldwijde aanwezigheid uit met de overname van SACIF, een gespecialiseerde leverancier van tandriemen op maat en ook van Hybride riemen voor gesynchroniseerde bewegingstoepassingen.

Vanaf 2020 zal het productie- en technologiecentrum voor speciale banden van Megadyne in Italië worden gevestigd. Dit zal oa resulteren in een capaciteitsverhoging.

In de nieuwe “Specialty Belts” overzichtsbrochure vindt u de verschillende materialen en processen die we kunnen aanbieden, en die we speciaal voor u uitwerken voor een grote diversiteit aan verschillende industrieën.

Verpakking : Megadyne's continu gewikkelde en gelaste tandriemen worden gecombineerd met speciale bekledingen en machinale/ manuele bewerkingen zoals frezen, lassen en speciale lijmtechnieken. Zo spelen ze een belangrijke rol in het leveren van oplossingen op maat.

Voeding : Tandriemen die hoge snelheid en hoge precisie combineren met FDA- en USDA-materialen, ontworpen voor gebruik waar positionering, segmentering en plaatsing van het product belangrijk is.

 Keramiek, glas, baksteen: Deze industrieën hebben tandriemen nodig met een hoge wrijving en een uitstekende slijtvastheid. Megadyne biedt elastomeren en rubbers aan die hieraan voldoen. In dit segment wordt vaak gebruik gemaakt van uitstanzingen en gefreesde uitsparingen.
Papier en druk : Uit een breed scala aan elastomeeropties kan Megadyne de juiste combinatie van substraat- en bekledingsmaterialen leveren om te voldoen aan slijtvastheid, de juiste wrijvingscoëfficiënt en anti-statische Eisen. Modificaties zoals gaten voor gleuven en vacuumkamers zijn een specialiteit van Megadyne.
 Logistiek : Megadyne werkt met een breed scala aan materialen en maakt gebruik van state-of-the-art productieprocessen om betrouwbare oplossingen te leveren voor uw specifieke productbewegingen.
 Robotica en automatisering : Tandriemen in Polyurethaan of rubber met continu gewikkelde cords met een hoge trekweerstand worden gebruikt in robotica- toepassingen. Bij voorbeeld pick-and-place-units, robotica voor farmaceutische industrie, zwembad-robots, beveiligingscameras en lassystemen.
Medisch:  Megadyne heeft synchrone en niet-synchrone oplossingen voor zowel lichte vermogensoverbrenging als ook producttransport in de medische industrie. Van het vullen van capsules, productinspectie, verpakking van pillen tot gebruik in scanners.
 Aluminium-exstrusie :  Onze tandriemen zorgen ervoor dat aluminium-profielen getransporteerd worden in elke fase van de aluminiumproductie. Megadyne zorgt voor oplossingen op maat bij de behandeling van alu-profielen bij hoge temperaturen.

Klik op de onderstaande foto om de nieuwe overzichtsbrochure van Megadyne binnen te halen.

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81
+32 2 720 81 01