View this site in : Frans English

Megadyne maakt speciale tandriemen voor uw toepassing.

27-05-2020

Megadyne maakt speciale tandriemen voor uw toepassing.

Bewerkingen op tandriemen door Megadyne om de prestaties van uw machine te verhogen.

Bewerkte tandriemen worden heel vaak gebruikt voor het begeleid transporteren van producten.

Mits een correcte dimensionering en nauwgezette uitvoering van de bewerkingen kan dit de prestaties in synchrone en niet-synchrone productverwerkingstoepassingen verbeteren.

Met bijna onbeperkte vorm- en dimensioneringsopties kunnen wijzigingen worden aangebracht aan zowel de rug- als ook aan de tandzijde van de tandriem. Megadyne's uitgebreide selectie van materialen en bewerkingen stelt ons in staat om de ideale bandconstructie te creëren om te voldoen aan uw specifieke wensen.

Soorten riemaanpassingen

Afhankelijk van de gewenste prestaties - of het nu gaat om een hogere snelheid, meer tractie of een hogere slijtvastheid - zijn er verschillende aanpassingen beschikbaar om de riemen te optimaliseren om aan de eisen van uw specifieke toepassing te voldoen.

Veel voorkomende bewerkingen zijn uitstanzen en perforeren:

Met behulp van precisiegereedschap voor de exacte diameter en gatafstand kunnen we gaten in een tandriem ponsen en perforeren om er lucht doorheen te laten stromen. Hierdoor ontstaat een afzuiging, die objecten beter op hun plaats houdt als ze langs het transportpad bewegen. Hoewel deze methode meestal wordt gebruikt om een vacuüm- of zuigende werking te bereiken, kan het ook worden gebruikt om water af te voeren.

Een enkelvoudige rij gaten         

Verzinken, gleuven en routering

Het verzinken wordt gebruikt om het zuigende effect van alleen het gebruik van de perforatie te versterken. Deze modificatie, die een conische vorm aan de bovenzijde van de band creëert, breidt een bestaand gat uit, waardoor de lucht beter contact kan maken met het product. Zowel de sleuf als de routing vergroten het aanzuigoppervlak, waardoor een beter vacuüm ontstaat.


verzinkte gaten en boringen

Nippen / dwarsgroeven

Het primaire doel van het nippen - het creëren van dwarssnedes of gleuven op de deklaag - is om de stress te verlichten. Nippelen helpt scheuren in de riem te voorkomen, vooral als de riem een dikke deklaag (cover) heeft of als ze moet over te kleine pulley lopen. Bij deklagen op tandriemen moet men rekening houden met een vermenigvuldigingsfactor vaak van 30 of 40. Dat geval wordt vermenigvuldigd met de laagdiukte in mm. Een deklaag van 5 mm Linatex x 30 resulteert in minimaal 150 mm pulleydiameter.  Deze dwarssnedes worden over de breedte van de riem gesneden, zijdelings of diagonaal. Naast het bieden van reliëf, helpen de insnijdingen ook om te voorkomen dat deklaag verstoft of begint te verglazen. Bovendien kan een bredere diagonale uitsparing in de deklaag bij bepaalde toepassingen zorgen voor extra ontluchting of het afvoeren van water.


Dwarsgroeven.

Met behulp van nauwkeurige meerassige CNC-bewerkingsmachins kunnen aan beide zijden van een tandriem de meest complexe aanpassingen worden uitgevoerd om verschillende resultaten te bereiken. Bij het slijpen aan de tandzijde wordt een deel van de tanden van de band verwijderd om één van de twee redenen: om een lekvrije zuigafdichting te creëren bij het rijden over de vacuümkamer of om de tandriem te voorzien van een geïntegreerd geleidingssysteem zoals Easydrive of met een V-riem.

Het slijpen van de zugzijde van de tandriem kan ook vele doelen dienen; het kan de band een nieuwe textuur of afwerking geven, de dikte van de afdekking veranderen of het afdekprofiel aanpassen - bijvoorbeeld door het creëren van nokken. Het precisieslijpen van de afdekzijde brengt uniformiteit in de verschillende diktes en texturen van de band, afhankelijk van het soort objecten dat wordt verplaatst en de mate van controle die nodig is.


Het frezen van meenemers uit een deklaag.

Convex slijpen voor transport van worsten of kabels.


Meerdere wijzigingen

Bij het aanbrengen van meerdere wijzigingen op dezelfde tandriem moet rekening worden gehouden met de complexiteit van de tandriem, de vereiste kenmerken en de toleranties. Over het algemeen begint het aanpassingsproces met de basis-tandriem, gevolgd door de toevoeging van een geëxstrudeerde of gelijmde deklaag, die vervolgens verder kan worden gewijzigd met CNC-bewerkingen zoals slijpen, frezen en stanzen van sleuven, gaten en andere vormen. 

Boringen met schuine vacuumkamers.

Om te illustreren hoe een aanpassing een project kan beïnvloeden, hebben we hieronder een relevante casestudy geschetst.

Een fabrikant van golfkartonnen dozen moest een aftermarket-leverancier vinden voor de vervangende tandriem op een kartonverwerkingsmachine. Omdat het bedrijf de hoge kosten en de lange doorlooptijd van een OEM-vervangingsonderdeel niet kon rechtvaardigen, wendde het zich tot Megadyne voor een alternatieve oplossing.

Na bepalen van de afmetingen en oppervlakte-kenmerken van de tandriem ontwikkelden we een serie prototypes om een vervangingsonderdeel te ontwikkelen dat niet alleen aan de complexe criteria voldeed, maar ook kosteneffectief was. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, zorgden we ervoor dat onze fabricagemethodologie zo efficiënt mogelijk was, waarbij we negen tandriemen per machine produceerden.

De zwarte kunstrubberen tandriem met een 0,125-inch dikke grijze, niet-markerende neopreen deklaag, was voorzien van precisie-geslepen tanden,  met bewerkte sleuven en gaten voor de vacuümzuiging. Met behulp van onze geavanceerde machines was ons team in staat om de tandgeometrie en -afmeting van het originele onderdeel te evenaren, evenals de afstand tussen de sleuven en gaten, met behoud van toleranties van ±0,01 inch.

Na slechts enkele weken was de 1200-8M-85 HTD-tandriem afgeleverd. Ons uiteindelijke aftermarket product presteert perfect. Dankzij onze efficiënte productieprocessen konden we onze klant een hoogwaardige riem leveren tegen een zeer concurrerende prijs.

Caldic Techniek België is uw distributeur voor België en Luxemburg voor de hoogwaardige tandriemen van Megadyne.

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81
+32 2 720 81 01