View this site in : Frans Engels

Caldic Techniek produceert zelf uw CNC pulleys.

10-06-2020

Caldic Techniek produceert zelf uw CNC pulleys.

Caldic Techniek produceert speciale tandriemschijven in CNC vanaf staafmateriaal. Hiervoor hebben we meerdere CNC draaibanken met automatische toevoer en een CNC afwikkelfreesmachine met beladingsrobot in Rotterdam. We zijn zeer competitief op grote oplages. We hebben ook conventionele machines om standaardpulleys aan te passen, volgens uw tekening. We hebben een grote stock van standaardpulleys in Rotterdam.

Enkele speciale pulleys:

Deze pulley met ingewerkte zeskant (hexagonaal) wordt gebruikt in de tabak-industrie. Tabak is vaak vervuild met zand en harde delen en is ook chemisch agressief.

Daarom hebben we deze pulley extra gehard.

Deze aluminium tandriempulley heeft een breedte van 152 mm en is voorzien van een Easydrive-geleidingsring.

Op deze geanodiseerde pulley loopt een voedingsgeschikte blauwe tandriem ( FDA approved) met spikes.

Er zijn geen flenzen meer, dus kan het vuil zich niet meer opbouwen tussen tandriem en pulley. Het vuil kan gemakkelijk naar buiten worden geduwd.

Ook bredere producten geraken onbeschadigd over de tandriem.

De tandriem met spikes houdt broodjes vast bij het vullen met room.De inox pulley hebben we speciaal ontwikkeld voor de chocolade verwerkende industrie. Chocolade is een zeer kleverige massa die aan de tandriem kan blijven plakken. Dit gebeurde vooral op de tandzijde en zodra de chocola hard werd, was de ingrijping van de vertanding niet meer volledig gegarandeerd. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige problemen. We hebben nu speciale kamers in de poelie gemaakt, waartussen de nog vloeibare chocolade wordt weggedrukt.

Easy-drive

Caldic Techniek heeft de rechten en de nodige speciale gereedschappen om het gepatenteerde Easy-drive systeem toe te passen op onze tandriempulleys.

Traditionele flenzen steken boven de tandriem uit en beschadigen zo het eindproduct. Met EASY DRIVE wordt het eindproduct niet beschadigd. De oranje ring zorgt er ook voor dat de tandriem op de zelfde positie blijft en niet heen en weer slingert tussen de flenzen. De ring kan ook uit het center gemonteerd. Oplossing met 2 ringen ( bij voorbeeld om 2 riemen compact aan te drijven) of ringen in RVS zijn ook mogelijk.We hebben speciale afwikkelfrezen voor AT5, AT10, T5 en T10 zodat we pulleys met zero back-lash, maw nul-tolerantie tussen tandriem en pulley produceren.

Dit kunnen we ook combineren met de spansystemen van Tollok .

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81
+32 2 720 81 01