View this site in : Frans Engels

Caldic Techniek markeert zijn tandriemschijven met laser

16-04-2021

Caldic Techniek markeert zijn tandriemschijven met laser

Caldic Techniek markeert nu ook uw tandriemschijven (pulleys) met laser.

Onze productie in Rotterdam is nu ook uitgerust met een draaitafel gecombineerd met een laser-unit zodat wij tegen een kleine meerprijs logo's, werknummers en codes in uw tandriemschijven (pulleys) kunnen laseren.

Caldic Techniek produceert zelf zijn CNC tandriemschijven. Wij beschikken over verschillende cnc productie machines met automatische invoer en robots voor het uitnemen van de producten, zodat wij zeer concurrerend kunnen zijn in zowel kleine als grote aantallen. We hebben ook conventionele machines voor eenvoudige aanpassing van standaard Megadyne poelies volgens uw tekening. Wij hebben een grote voorraad standaard poelies beschikbaar bij Caldic Techniek Rotterdam.

Kijk ook eens naar de volgende speciale poelie-oplossingen:

Deze zeskantige poelie wordt gebruikt in de tabaksindustrie.

Tabak is vaak vervuild met zand en harde delen en is ook chemisch agressief.

Daarom maken wij deze CNC poelie in staal en passen wij een extra behandeling toe om ze te harden.

Deze aluminium poelie heeft een breedte van 152 mm en is voorzien van een EASYDRIVE geleidingsring.

Op de geanodiseerde poelie loopt een FDA goedgekeurde riem met spikes.

Er zitten geen flenzen meer op de poelie, zodat er geen vuil meerzich niet meer ophopen tussen de poelie en de tandriem. Het eventuele vuil wordt tijdens het lopen van de riem naar buiten geduwd.

Deze roestvrijstalen poelie is speciaal ontwikkeld voor de chocolade-industrie. Chocolade is een zeer kleverig product dat kan stollen in de vertanding van de tandriemschijf. Dus als de chocolade kouder wordt, wordt het hard en kan het contact tussen de tanden van de poelie en de tandriem verstoord worden.

Caldic Techniek heeft de poelie gemodificeerd met speciale kamers en kanalen, zodat de nog vloeibare chocolade weggeduwd kan worden uit het contactgebied tussen tandriem en poelie.

EASYDRIVE

Caldic Techniek heeft het patent voor het produceren van poelies met de EASY DRIVE geleidingsringen. De volgende EASY DRIVE poelies werden gebruikt voor het transporteren van producten. Met traditionele flenzen zouden de dozen beschadigd worden, maar dit wordt voorkomen door gebruik te maken van de oranje EASY DRIVE geleidingsringen.

De EASY DRIVE ring zorgt er ook voor dat de horizontale tandriem op dezelfde positie blijft.


Ook wijzen wij u er graag op dat wij in Rotterdam de speciale afwikkelfrezen beschikbaar hebben voor de productie van spelingvrije tandriemschijven met AT5, AT10, T5 en T10.( of ook gekend als zero-tolerantie)

We zijn nu ook verdeler van TOLLOK, de bekende producent van spansystemen. Dit geeft u het extra voordeel dat Caldic Techniek u de combinatie van speciale cnc-pulleys inclusief de tollok spanring kan leveren. Wij hebben een voorraad van een aantal TOLLOK-modellen in Belgiƫ

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81