View this site in : Frans Engels

Caldic Techniek levert u tandriemen voor hoge temperaturen

10-10-2022

Caldic Techniek levert u tandriemen voor hoge temperaturen

Caldic Techniek Belgium levert tandriemen die gebruikt kunnen worden bij hoge temperaturen.

Voor hoge temperatuur toepassingen kunnen wij verschillende oplossingen bieden.


Tandriemen volledig vervaardigd uit Vilt.

Wij kunnen een tandriem maken die bestaat uit 3 lagen textiel of "vilt" dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Het blauwe deel is "vilt" met geharde tanden.

Het gele vilt in combinatie met een donkeroranje toplaag in vilt kan contacttemperaturen tot 300°C en zelfs tot 550°C gedurende een zeer korte periode aan.

Een constante omgevingstemperatuur van 120°C is mogelijk.

Dit kan gebruikt worden voor het transport van hete voorwerpen in de glasindustrie, keramiekindustrie en metaalindustrie. ( de ingevoegde foto's werden gemaakt met een warmte-camera)

En wat denkt u van een hittebestendige laag op een PU-tandriem?

Een andere oplossing voor problemen met hoge temperaturen is het gebruik van een Megadyne tandriem in PU gecombineerd met een Aramide bekleding. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt bij aluminium-extrusie.

Aluminium-extrusie wordt gebruikt voor een breed scala aan producten, van automobieltoepassingen tot huishoudelijke artikelen.

Deze uiteenlopende toepassingen zijn mogelijk dankzij de gunstige eigenschappen van aluminium, van zijn sterkte en vervormbaarheid tot zijn geleidbaarheid, niet-magnetische eigenschappen en zijn vermogen om herhaaldelijk te worden gerecycleerd. In het extrusieproces wordt een aluminium billet verwarmd en overgebracht naar een loader waar druk wordt uitgeoefend, waardoor het door een matrijs wordt geperst. Het geëxtrudeerde deel gaat op een opraaptafel als een langwerpig stuk dat nu dezelfde vorm heeft als de matrijsopening. Vervolgens wordt het naar koeltafels getrokken, waar ventilatoren de nieuw gecreëerde aluminiumextrusie afkoelen. Als het koelen klaar is, wordt het geëxtrudeerde aluminium rechtgetrokken en gehard en vervolgens naar de opdeeltafels gebracht waar het op lengte wordt gesneden. De laatste stap is het behandelen van de extrusies met hitte in ovens, waardoor het aluminium hard wordt.

De extreem hoge producttemperatuur die bij het aluminiumextrusieproces wordt bereikt, is de beslissende factor voor de keuze van de juiste transferbanden voor het proces. Vanaf de opraaptafel bij 450°C (842°F), via de koeltafels van de eerste en tweede fase tot aan de sorteertafels bij 150°C (302°F) worden de transferbanden blootgesteld aan zeer hoge temperaturen.

Megadyne biedt materialen die deze hoge temperaturen effectief aankunnen en werkte onlangs samen met een aluminiumextrusiefabriek om hen speciaal vervaardigde transferbanden te leveren die deze extreme omgeving kunnen overleven.

DE OPLOSSING met aramidevilt

Megalinear synchrone polyurethaanbanden met een zeer temperatuurbestendige aramidevilt rugbekleding vormden de oplossing voor deze toepassing bij extreem hoge temperaturen. Het verwarmde geëxtrudeerde aluminium rust tijdens de overdracht op het aramidevilt, waardoor een duurzame thermische barrière ontstaat die de tandriem bestand maakt tegen de hoge temperaturen.

De afdeling onderzoek en ontwikkeling van Megadyne heeft uitgebreid gewerkt aan de perfectionering van een gepatenteerd co-extrusieproces in één stap, waarbij de aramideviltrug tegelijkertijd wordt aangebracht tijdens de productie van Megalinear, zodat een maximale hechting en adhesie tussen het polyurethaan en het aramidevilt gegarandeerd is. Dit geavanceerde productieproces garandeert de samenhangende integriteit van de riemconstructie, wat een lange levensduur en betrouwbaarheid garandeert.

HET RESULTAAT

Hoewel de toepassing zeer veeleisend is, kon Megadyne speciaal vervaardigde riemen leveren om aan de veeleisende omgeving te voldoen.

De klant profiteert nu ook van de levering van Megalinear op rol, aangezien de riemen snel op elke gewenste lengte kunnen worden gesneden en samengevoegd.

Geïnteresseerd?

Caldic Techniek België is uw leverancier van speciale tandriemen.

Wilt u meer weten over deze oplossingen, mail of bel Luc Dosselaere op 00 32 473 863 758

Contact immediately
Caldic Techniek Belgium NV
Tollaan 73
1932 Sint Stevens Woluwe
Belgium
+32 2 720 49 81